Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1395
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7361
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2845
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1395
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7361
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2845
Składniki
dorade umyc ,natrzec vegeta i skropis sokiem z cytryny(odstawic na godz.do lodowki
w tym czasie przygotowac sos: na oliwie z oliwek podsmazyc szczypiorek pokrojony na duze czesci,dodac czosnek,pomidory z puszki(rozdrabniam je reka na duze czesci)kieliszek bialego wina,sol ,pieprz...delikatnie odparowac(mozna dodac odrobine cukru)
dorade ulkadamy w naczyniu ,w ktorym bedziemy zapiekac... do brzuszkow wkladamy czesc rozmarynu i pietruszke,polewamy sosem,posypujemy tarta bulka i pokrojona w kostke feta,odrobina rozmarynu i na koniec jeszcze troche oliwy z oliwek
zapiekamy (185 st) przez 35-40 min. w zaleznosci od wielkosci ryby