Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Składniki
dorade umyc ,natrzec vegeta i skropis sokiem z cytryny(odstawic na godz.do lodowki
w tym czasie przygotowac sos: na oliwie z oliwek podsmazyc szczypiorek pokrojony na duze czesci,dodac czosnek,pomidory z puszki(rozdrabniam je reka na duze czesci)kieliszek bialego wina,sol ,pieprz...delikatnie odparowac(mozna dodac odrobine cukru)
dorade ulkadamy w naczyniu ,w ktorym bedziemy zapiekac... do brzuszkow wkladamy czesc rozmarynu i pietruszke,polewamy sosem,posypujemy tarta bulka i pokrojona w kostke feta,odrobina rozmarynu i na koniec jeszcze troche oliwy z oliwek
zapiekamy (185 st) przez 35-40 min. w zaleznosci od wielkosci ryby