Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla rybnych smakoszy
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25711
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2701
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1316
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25711
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2701
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1316
Składniki
Beszamel przygotuj wg mojego przepisu, który podaję przy "Lasagne rodzinnej w trzech smakach", posłuży on jako podstawa do sosu koperkowo-czosnkowego.
Rybę umyj i spraw. Lekko posól i odstaw na chwilę. Sos beszamelowy wymieszaj z pokrojonym drobno koperkiem i zgniecionymi ząbkami czosnku (1-2 szt.). Por (jego białą część) pokrój w plasterki i sparz wrzątkiem.
Na dno naczynia żaroodpornego wylej 2 łyżki oliwy z oliwek, na to połóż połowę pokrojonego pora i rybę, polej ją dokładnie sosem i połóż resztę pora. Naczynie przykryj pokrywką i piecz w temp. 180 st. przez 30 minut. W czasie kiedy się piecze ugotuj makaron.
Podawając nie zapomnij wyłożyć sosu na makaron :) Smacznego! Kwiecień, 2010r.