Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla rybnych smakoszy
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 87
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1205
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 455
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15488
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 87
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1205
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 455
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15488
Składniki
Beszamel przygotuj wg mojego przepisu, który podaję przy "Lasagne rodzinnej w trzech smakach", posłuży on jako podstawa do sosu koperkowo-czosnkowego.
Rybę umyj i spraw. Lekko posól i odstaw na chwilę. Sos beszamelowy wymieszaj z pokrojonym drobno koperkiem i zgniecionymi ząbkami czosnku (1-2 szt.). Por (jego białą część) pokrój w plasterki i sparz wrzątkiem.
Na dno naczynia żaroodpornego wylej 2 łyżki oliwy z oliwek, na to połóż połowę pokrojonego pora i rybę, polej ją dokładnie sosem i połóż resztę pora. Naczynie przykryj pokrywką i piecz w temp. 180 st. przez 30 minut. W czasie kiedy się piecze ugotuj makaron.
Podawając nie zapomnij wyłożyć sosu na makaron :) Smacznego! Kwiecień, 2010r.