Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 781
Dodano: 29.04.2010
Odsłon: 5958
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Beszamel przygotuj wg mojego przepisu, który podaję przy "Lasagne rodzinnej w trzech smakach", posłuży on jako podstawa do sosu koperkowo-czosnkowego.
Rybę umyj i spraw. Lekko posól i odstaw na chwilę. Sos beszamelowy wymieszaj z pokrojonym drobno koperkiem i zgniecionymi ząbkami czosnku (1-2 szt.). Por (jego białą część) pokrój w plasterki i sparz wrzątkiem.
Na dno naczynia żaroodpornego wylej 2 łyżki oliwy z oliwek, na to połóż połowę pokrojonego pora i rybę, polej ją dokładnie sosem i połóż resztę pora. Naczynie przykryj pokrywką i piecz w temp. 180 st. przez 30 minut. W czasie kiedy się piecze ugotuj makaron.
Podawając nie zapomnij wyłożyć sosu na makaron :) Smacznego! Kwiecień, 2010r.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

wiola1100 30 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
taka rybka musi być bardzo smaczna7 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 30 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
lubię ryby , napewno pyszne......7 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 29 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Mnie nie musisz zachęcać, jutro piątek, jak znam życie będzie ryba Twojego przepisu.7 Kto głosował? | Odpowiedz