Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 674
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 674
Składniki
• 25 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena ok. 18 zł
Doradę spraw (oczyść z łusek i wypatrosz). Opłucz, dokładnie natrzyj solą (z wierzchu i w środku), skrop sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw na 2–3 godziny do lodówki. Do środka ryb włóż po łyżeczce masła ziołowego i upiecz je na grillu z obydwu stron albo w folii w piekarniku (ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni).
Przygotuj masło ziołowe. Miękkie masło wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ziołami, pieprzem i solą. Wymieszaj. Podawaj dorady z masłem ziołowym i z opiekanymi ziemniakami lub frytkami.
Aby skrócić czas grillowania ryby, natnij skórę i mięso nożem. Warto użyć specjalnej siatki do grillowania, by przy przewracaniu dorada się nie rozpadła.Źródło: Show