Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wprawdzie nie jest najtańsza, ale swoimi walorami smakowymi sprawia, że cena nie gra roli.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9517
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3054
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6591
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9517
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3054
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6591
Składniki
Przygotowanie składników
Filety umyj i dokładnie osusz.
Do moździerza wrzuć pieprz i zmiel go nie za drobno. Dodaj czosnek, sól i oliwę. Rozetrzyj wszystko.
Gotową marynatą natrzyj dobrze rybę i odłóż do lodówki na dwie godziny.
Rybę smaż na rozgrzanym grillu po 3-4 minut z każdej strony. Zważaj na to, by ryba nie smażyła się za długo, a temperatura nie była za wysoka. Ważne jest, żeby białko się ścięło, a ryba była delikatnie zarumieniona, wtedy będzie delikatna i soczysta.
Przygotowanie sałatki
Pomidorki pokrój na połówki. Ogórka obierz i pokrój w cienkie plasterki a cebulę w piórka.
Wszystko przełóż do salaterki, dodaj śmietany, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
SPOSÓB PODANIA
Dorada podana z sałatką z pomidorów i ogórka to idealna kombinacja w diecie LowCarb. Smakuje o niebo lepiej, niż w każdej nadmorskiej smażalni. Jeżeli nie stosujesz tej diety, podaj rybę z frytkami lub z ziemniaczkami z koperkiem.