Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i lekkostrawnie
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 184
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Składniki
rybe oczyscic z zewnatrz i srodka,natrzec od srodka sola,piepszem wlozyc rozmaryn czosnek i pieruszke zielona.
ziemniaki obieramy ze skorki myjemy i kroimy na talarki, forme wykladamy papierem do pieczenia polewamy oliwa z oliwek.
ziemniaki mieszamy z sola piepszem ,rozmarynem,pietruszka zielona nastepnie wykladamy na dno formy posypujemy serem i polewamy oliwa.Na wierzch kladziemy rybe przykrywamy pozostalymi ziemniakami posypujemy pietruszka rozmarynem solimy piepszymy polewamy oliva z oliweki na sam koniec posypujemy serem.
Rybke wkladamy do rozgrzanego piekarnika pieczemy ok 50 minut w tem 180stopni