Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad lub kolację albo do pracy.
Patelnia lub garnek, miska, szpatułka, łyżeczka
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Suche składniki wrzucamy do miski, a następnie wbijamy jajko i mieszamy, po czym stopniowo dodajemy piwo. Nie dajemy wszystkiego od razu, aby wiedzieć, że ciasto nie jest zbyt rzadkie lub zbyt gęste.
Dokładnie mieszamy, by nie było grudek.
Rybę solimy do smaku.
Obtaczamy rybę w cieście i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron przynajmniej 2 minuty. Podajemy do frytek lub ziemniaków.