Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste danie, zdrowe i pożywne, samo się robi, niskokaloryczne, idealne dla osób na diecie nisko węglowodanowej
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2179
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 253
Składniki
czynności przygotowawcze: rybę i warzywa osobno opłukuję w ciepłej wodzie i zostawiam do rozmrożenia na ok 1 godz.
- naczynie do zapiekania smaruję olejem i nagrzewam piekarnik do 200 stopni - rybę skrapiam sokiem z cytryny - doprawiam solą i pieprzem dorsza i warzywa - rybę układam w naczyniu i skrapiam olejem - na rybie i wokół niej układam warzywa, dodaję wiórki masła - dodaję ok 0,25 szkl wody - naczynie przykrywam pokrywką lub folią aluminiową i wkładam do piekarnika - piekę ok 40 min. - na sam koniec można ściągnąć pokrywkę/ folię i na termoobiegu przyrumienić przez 5 min.