Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste danie, zdrowe i pożywne, samo się robi, niskokaloryczne, idealne dla osób na diecie nisko węglowodanowej
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2095
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2095
Składniki
czynności przygotowawcze: rybę i warzywa osobno opłukuję w ciepłej wodzie i zostawiam do rozmrożenia na ok 1 godz.
- naczynie do zapiekania smaruję olejem i nagrzewam piekarnik do 200 stopni - rybę skrapiam sokiem z cytryny - doprawiam solą i pieprzem dorsza i warzywa - rybę układam w naczyniu i skrapiam olejem - na rybie i wokół niej układam warzywa, dodaję wiórki masła - dodaję ok 0,25 szkl wody - naczynie przykrywam pokrywką lub folią aluminiową i wkładam do piekarnika - piekę ok 40 min. - na sam koniec można ściągnąć pokrywkę/ folię i na termoobiegu przyrumienić przez 5 min.