Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i proste danie, zdrowe i pożywne, samo się robi, niskokaloryczne, idealne dla osób na diecie nisko węglowodanowej
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13638
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13638
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
czynności przygotowawcze: rybę i warzywa osobno opłukuję w ciepłej wodzie i zostawiam do rozmrożenia na ok 1 godz.
- naczynie do zapiekania smaruję olejem i nagrzewam piekarnik do 200 stopni - rybę skrapiam sokiem z cytryny - doprawiam solą i pieprzem dorsza i warzywa - rybę układam w naczyniu i skrapiam olejem - na rybie i wokół niej układam warzywa, dodaję wiórki masła - dodaję ok 0,25 szkl wody - naczynie przykrywam pokrywką lub folią aluminiową i wkładam do piekarnika - piekę ok 40 min. - na sam koniec można ściągnąć pokrywkę/ folię i na termoobiegu przyrumienić przez 5 min.