Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 741
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1047
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 232
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2778
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 741
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1047
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 232
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2778
Składniki
Papryki upiekłem w piekarniku, gdy skórka sczerniała włożyłem do foliowego worka i zawiązałem. Gdy strąki papryki ostygły, zdjąłem skórki, oczyściłem z nasion, pokroiłem w wąskie paski. Filety rybne obtoczyłem mące, usmażyłem na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie przełożyłem dorsza do żaroodpornego naczynia, posypałem pokrojoną papryką. Zrobiłem sos ze śmietany przyprawionej sola i słodką papryką. Polałem ryby. Zapiekałem w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.