Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2459
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2459
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421625
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2122
Składniki
Papryki upiekłem w piekarniku, gdy skórka sczerniała włożyłem do foliowego worka i zawiązałem. Gdy strąki papryki ostygły, zdjąłem skórki, oczyściłem z nasion, pokroiłem w wąskie paski. Filety rybne obtoczyłem mące, usmażyłem na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie przełożyłem dorsza do żaroodpornego naczynia, posypałem pokrojoną papryką. Zrobiłem sos ze śmietany przyprawionej sola i słodką papryką. Polałem ryby. Zapiekałem w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.