Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6915
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5145
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2151
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6915
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5145
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2151
Składniki
Papryki upiekłem w piekarniku, gdy skórka sczerniała włożyłem do foliowego worka i zawiązałem. Gdy strąki papryki ostygły, zdjąłem skórki, oczyściłem z nasion, pokroiłem w wąskie paski. Filety rybne obtoczyłem mące, usmażyłem na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie przełożyłem dorsza do żaroodpornego naczynia, posypałem pokrojoną papryką. Zrobiłem sos ze śmietany przyprawionej sola i słodką papryką. Polałem ryby. Zapiekałem w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.