Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 330
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 106
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 330
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 106
Składniki
Papryki upiekłem w piekarniku, gdy skórka sczerniała włożyłem do foliowego worka i zawiązałem. Gdy strąki papryki ostygły, zdjąłem skórki, oczyściłem z nasion, pokroiłem w wąskie paski. Filety rybne obtoczyłem mące, usmażyłem na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie przełożyłem dorsza do żaroodpornego naczynia, posypałem pokrojoną papryką. Zrobiłem sos ze śmietany przyprawionej sola i słodką papryką. Polałem ryby. Zapiekałem w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.