Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie wypróbujcie to danie. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 708
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 199
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 708
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 199
Składniki
Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć w natłuszczonym masłem naczyniu do zapiekania. Dorzucić pokrojoną szalotkę i groszek cukrowy.
Wodę i wino wlać do garnka, przyprawić zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Zagotować. Gorącą zaprawą zalać dorsza z warzywami. Wstawić na 10-15 minut do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C.
Jajka wybić do garnka. Dodać śmietanę i mleko. Roztrzepać. Podgrzewać aż zgęstnieje cały czas mieszając. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Dodać kurkumę, łyżkę masła i trochę mleka. Ugnieść. Posypać pokrojonym koperkiem.
Dorsza podawać od razu po wyjęciu z piekarnika – z sosem, ziemniaczanym purée i ugotowanym kalafiorem romanesco.