Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4881
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13231
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3200
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 967
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4881
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13231
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3200
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 967
Składniki
Filety z dorsza przekrój na mniejsze kawałki. Zamarynuj w oleju z dodatkiem soku z cytryny, czosnku, pieprzu i soli. Odstaw na 30 min. W między czasie przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tartą z parmezanem (może być tarty zwykły żółty ser), płatkami masła, rozmarynem i dodatkiem pieprzu i soli. Na wysmarowaną formę olejem, wyłóż filety z dorsza. Każdy kawałek obłóż przygotowaną wcześniej panierką. Zapiekaj w piekarniku przez 25 min w temp. 180 st. C.
Szpinak mrożony - całe liście (bądź świeży), podsmażyć w rondelku z dodatkiem oliwy, dodać serek mascarpone, czosnek. Doprawić pieprzem i solą. Dusić jeszcze chwilę, aż serek się rozpuści, delikatnie mieszając.
Szpinak ułożyć na talerzu, na nim rybę. Można podawać z gotowanymi ziemniakami.