Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Filety z dorsza przekrój na mniejsze kawałki. Zamarynuj w oleju z dodatkiem soku z cytryny, czosnku, pieprzu i soli. Odstaw na 30 min. W między czasie przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tartą z parmezanem (może być tarty zwykły żółty ser), płatkami masła, rozmarynem i dodatkiem pieprzu i soli. Na wysmarowaną formę olejem, wyłóż filety z dorsza. Każdy kawałek obłóż przygotowaną wcześniej panierką. Zapiekaj w piekarniku przez 25 min w temp. 180 st. C.
Szpinak mrożony - całe liście (bądź świeży), podsmażyć w rondelku z dodatkiem oliwy, dodać serek mascarpone, czosnek. Doprawić pieprzem i solą. Dusić jeszcze chwilę, aż serek się rozpuści, delikatnie mieszając.
Szpinak ułożyć na talerzu, na nim rybę. Można podawać z gotowanymi ziemniakami.