Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2497
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 175
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2497
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 175
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 181
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Filety z dorsza przekrój na mniejsze kawałki. Zamarynuj w oleju z dodatkiem soku z cytryny, czosnku, pieprzu i soli. Odstaw na 30 min. W między czasie przygotuj panierkę: wymieszaj bułkę tartą z parmezanem (może być tarty zwykły żółty ser), płatkami masła, rozmarynem i dodatkiem pieprzu i soli. Na wysmarowaną formę olejem, wyłóż filety z dorsza. Każdy kawałek obłóż przygotowaną wcześniej panierką. Zapiekaj w piekarniku przez 25 min w temp. 180 st. C.
Szpinak mrożony - całe liście (bądź świeży), podsmażyć w rondelku z dodatkiem oliwy, dodać serek mascarpone, czosnek. Doprawić pieprzem i solą. Dusić jeszcze chwilę, aż serek się rozpuści, delikatnie mieszając.
Szpinak ułożyć na talerzu, na nim rybę. Można podawać z gotowanymi ziemniakami.