Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla ryby w panierce. Delikatny dorsz z chrupiącą, aromatyczną kruszonką.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7604
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2485
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7604
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2485
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Bułkę tartą połączyć z orzechami włoskimi i natką pietruszki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dwie łyżki oliwy, doprawić solą i pieprzem.
Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Naczynie do zapiekania skropić pozostałą oliwą. Filety ułożyć w naczyniu. Na wierzchu każdego kawałka ryby rozłożyć warstwę kruszonki.
Naczynie z rybą wstawić do piekarnika. Piec przez około 15 minut do zrumienienia kruszonki.