Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz smażony z pomidorkami koktajlowymi i chorizo

Dorsz smażony z pomidorkami koktajlowymi i chorizo

Autor:

Przepisów i artykułów: 851 Ocena: 16330

Dodano:

Odsłon: 6598

Inna odmiana dorsza.

Składniki

  • 250 g foletu z dorsza ze skórą
  • 300 g różnokolorowych pomidorków koktajlowych
  • sól morska
  • pieprz
  • ocet z czerwonego wina
  • garść liści bazylii
  • 100 g chorizzo
  • garść czarnych oliwek bez pestek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni z małą ilością oliwy usmażyłem dorsza skórką od dołu , smażyłem, aż skórka się zezłościła. Obróciłem, smażyłem ok. 6 min. , odsunąłem na bok patelni.
    Pomidorki oprószyłem solą i pieprzem, skropiłem octem i oliwą, dodałem połowę porwanych liści bazylii, wymieszałem.

    Obok dorsza usmażyłem plasterki chorizo, ok. 2 minuty. Dodałem pomidory, dusiłem ok. 1 min. Filet dorsza położyłem na pomidorach z chorizo, posypałem pokrojonymi oliwkami i reszta bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 17 września 2018 Rybka w takim wydaniu, na pewno jest pyszna. Zjadła bym bo wygląda smakowicie.:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 17 września 2018 cieszy oko i podniebienie, a to polaczenie z chorizo - na to trzeba wpasc :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń