Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię różnego rodzaju ryby i w różnych postaciach. Zważywszy na okres postu przed świętami Wielkiej Nocy myślę, że prosty przepis na dobre danie z ryby jest jak najbardziej wskazany. Mój przepis jest prosty ale również, bardzo szybki, ponieważ można go zrobić przez 30-40 minut i doznać rozkoszy kosztując wspomniane dzieło.
Papier do pieczenia
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 86
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 86
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 71
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Obieramy warzywa i owoce kroimy na plastry. Możemy posypać ziołami, które bardzo lubimy.
Zaczynamy od umycia i osuszenia filetu. Możemy sprawdzić czy gdzieś nie zachowały się ości jeśli tak, to wyjmujemy je. Oprószamy filet solą i pieprzem oraz smarujemy sosem teriyaki.
Wycinamy większy kawałek papieru do pieczenia tak by położony na nim filet można było zakręcić szczelnie. Kładziemy papier na nim filet, na filecie kładziemy cytrynę, plastry cebuli mogą być podzielone na kółka dodajemy plastry jabłka oraz listki bazylii.
Zawijamy w papier szczelnie i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Piekarnik nastawiony na 220 stopni C, opiekany góra i dół. Ryba ma bardzo delikatne mięso więc nie możemy fileta długo katować w piekarniku. Jeśli chodzi o mój sprzęt to czas pieczenia 20-30 minut jest wystarczający bo dłuższe pieczenie może spowodować, że ryba będzie wysuszona. I dla tego musicie dobrze poznać możliwości swojego sprzętu.
Po wyjęciu z piekarnia delikatnie rozkręcamy papier, aby ryba się nie rozwaliła tylko miała ładny scalony kształt. Podważając długą łopatką możemy podać filet w całości, ponieważ bardzo ładnie odchodzi od skóry. Rozkładamy na talerzu, rozcinamy pomidorki na dwie połówki i układamy wokół ryby lub w inny dowolnie wymyślony kształt. I tak jak widać wygląda apetycznie smakuje również tak samo albo i lepiej oraz utrzymuje nasz organizm w zdrowiu. I to jest TO, czyli zwykłe składniki zrobione serce. Jeśli smakowało Państwu, to proszę dawajcie swoje KCIUKI oraz polecajcie swoim znajomym Smacznego