Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla nas najsmaczniejsza ryba ,otulona bazyliowym ciastem. Do tego topinambur z lazurem...mmm! Pycha!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 515
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 290
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1485
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 515
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 290
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1485
Składniki
Rybę porcjujemy ,oprószamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko mieszamy ze śmietaną ,posiekaną bazylią i cebulą. Dodajemy mąkę (ciasto ma być gęste) ,do smaku doprawiamy solą. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Topinambur obieramy ,gotujemy w osolonej wodzie. Następnie osączamy ,dodajemy starty ser pleśniowy i łyżkę śmietany. Całość ubijamy na puree. Podajemy do ryby razem z ulubioną surówką.