Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51826
Dodano: 03.04.2015
Odsłon: 2162
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Rybę porcjujemy ,oprószamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
Jajko mieszamy ze śmietaną ,posiekaną bazylią i cebulą. Dodajemy mąkę (ciasto ma być gęste) ,do smaku doprawiamy solą. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Topinambur obieramy ,gotujemy w osolonej wodzie. Następnie osączamy ,dodajemy starty ser pleśniowy i łyżkę śmietany. Całość ubijamy na puree.
Podajemy do ryby razem z ulubioną surówką.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

niva 05 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Bogactwo smaków i niebanalne pomysły, podziwiam kreatywność i talent :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 03 kwietnia 2015Zgłoś do usunięcia
Boska propozycja na rybkę! Pysznie u Ciebie :D5 Kto głosował? | Odpowiedz