Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla nas najsmaczniejsza ryba ,otulona bazyliowym ciastem. Do tego topinambur z lazurem...mmm! Pycha!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4974
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5849
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7557
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4974
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5849
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7557
Składniki
Rybę porcjujemy ,oprószamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko mieszamy ze śmietaną ,posiekaną bazylią i cebulą. Dodajemy mąkę (ciasto ma być gęste) ,do smaku doprawiamy solą. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Topinambur obieramy ,gotujemy w osolonej wodzie. Następnie osączamy ,dodajemy starty ser pleśniowy i łyżkę śmietany. Całość ubijamy na puree. Podajemy do ryby razem z ulubioną surówką.