Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla nas najsmaczniejsza ryba ,otulona bazyliowym ciastem. Do tego topinambur z lazurem...mmm! Pycha!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5474
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17760
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5474
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17760
Składniki
Rybę porcjujemy ,oprószamy solą ,pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko mieszamy ze śmietaną ,posiekaną bazylią i cebulą. Dodajemy mąkę (ciasto ma być gęste) ,do smaku doprawiamy solą. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Topinambur obieramy ,gotujemy w osolonej wodzie. Następnie osączamy ,dodajemy starty ser pleśniowy i łyżkę śmietany. Całość ubijamy na puree. Podajemy do ryby razem z ulubioną surówką.