Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy dbają o linię przepis na rybę w delikatnym cieście.
Patelnia, miska, mikser, miseczka, salaterka, drewniana/ plastikowa łyżka, szpatułki do przewracania
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 45
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 45
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Składniki
Rybę przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Wykonujemy ciasto: mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy oliwę z oliwek, wodę, a następnie rozrabiamy łyżką plastikową lub drewnianą. Dodajemy piwo. Ubijamy pianę z białka i dodajemy do ciasta. Doprawiamy solą.
Zanurzamy płaty ryby w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z frytkami i surówką.