Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy dbają o linię przepis na rybę w delikatnym cieście.
Patelnia, miska, mikser, miseczka, salaterka, drewniana/ plastikowa łyżka, szpatułki do przewracania
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11842
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1297
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12487
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3463
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11842
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1297
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12487
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3463
Składniki
Rybę przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Wykonujemy ciasto: mąkę przesiewamy przez sitko, dodajemy oliwę z oliwek, wodę, a następnie rozrabiamy łyżką plastikową lub drewnianą. Dodajemy piwo. Ubijamy pianę z białka i dodajemy do ciasta. Doprawiamy solą.
Zanurzamy płaty ryby w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z frytkami i surówką.