Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dorsz w migdałach"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Składniki
Filety umyj i wyczyść. Natrzyj je sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstaw do lodówki na 15 minut.
Osusz filety. Każdy kawałek dopraw solą i pieprzem. Mąkę i płatki wysyp na płaskie talerze. Jajko roztrzep.
Obtocz każdy kawałek fileta w mące, jajku i płatkach migdałowych. Smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podawaj z kawałkiem masła i cytryną. Posyp natką pietruszki.Źródło: Takie jest życie