Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa sałatka z orzeszkami to pomysł na prosty i lekki, ale jednocześnie bardzo pożywny lunch czy przekąskę w trakcie pracy. Duża ilość warzyw oraz składników bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe omega sprawiają, że danie jest polecane osobom chcącym dbać o serce czy układ nerwowy. Całość przyrządzisz w 20 minut, w jednej misce, co także pozwala zaoszczędzić czas i wysiłki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423157
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423157
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Składniki
Migdały podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 175 st. Celsjusza przez 5-10 minut. Wyjmij i ostudź.
Sałatę porwij w dłoniach na mniejsze kawałki, marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a cebulę i rzodkiewkę drobno poszatkuj.
Wszystkie składniki sałatki umieść w misce i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, przenosząc wszystkie składniki do blendera i miksując je na jednolitą pastę. Zalej sosem sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę z orzeszkami odstaw na 15 minut w temperaturze pokojowej. Ponownie wymieszaj i skosztuj – w razie potrzeby dolej dodatkowego soku z limonki.
Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku, w lodówce. Zużyj w ciągu 3 dni.