Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis na rybę, którą w takim wydaniu pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Kluczem do przygotowania fantastycznych filetów z dorsza jest ciasto z dodatkiem jogurtu greckiego. To dzięki niemu panierka wychodzi delikatna, a podczas smażenia ryba pozostaje soczysta.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36365
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231751
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36365
        
        
                Składniki
Filety delikatnie osusz ręcznikiem papierowym.
Do naczynia przełóż jogurt grecki, dodaj mąkę, jajko i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Masa powinna być gładka bez żadnych grudek.
Do naczynia z ciastem przełóż filety. Obtocz je z każdej strony i pozostaw na 30 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż rybę z obu stron do zarumienienia.
Podawaj z ulubionymi dodatkami i cytryną.