Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis na rybę, którą w takim wydaniu pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Kluczem do przygotowania fantastycznych filetów z dorsza jest ciasto z dodatkiem jogurtu greckiego. To dzięki niemu panierka wychodzi delikatna, a podczas smażenia ryba pozostaje soczysta.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Filety delikatnie osusz ręcznikiem papierowym.
Do naczynia przełóż jogurt grecki, dodaj mąkę, jajko i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Masa powinna być gładka bez żadnych grudek.
Do naczynia z ciastem przełóż filety. Obtocz je z każdej strony i pozostaw na 30 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż rybę z obu stron do zarumienienia.
Podawaj z ulubionymi dodatkami i cytryną.