Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis na rybę, którą w takim wydaniu pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Kluczem do przygotowania fantastycznych filetów z dorsza jest ciasto z dodatkiem jogurtu greckiego. To dzięki niemu panierka wychodzi delikatna, a podczas smażenia ryba pozostaje soczysta.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24920
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24920
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 100
Składniki
Filety delikatnie osusz ręcznikiem papierowym.
Do naczynia przełóż jogurt grecki, dodaj mąkę, jajko i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Masa powinna być gładka bez żadnych grudek.
Do naczynia z ciastem przełóż filety. Obtocz je z każdej strony i pozostaw na 30 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż rybę z obu stron do zarumienienia.
Podawaj z ulubionymi dodatkami i cytryną.