Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomity przepis na rybę, którą w takim wydaniu pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Kluczem do przygotowania fantastycznych filetów z dorsza jest ciasto z dodatkiem jogurtu greckiego. To dzięki niemu panierka wychodzi delikatna, a podczas smażenia ryba pozostaje soczysta.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7760
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5331
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7760
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5331
Składniki
Filety delikatnie osusz ręcznikiem papierowym.
Do naczynia przełóż jogurt grecki, dodaj mąkę, jajko i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Masa powinna być gładka bez żadnych grudek.
Do naczynia z ciastem przełóż filety. Obtocz je z każdej strony i pozostaw na 30 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż rybę z obu stron do zarumienienia.
Podawaj z ulubionymi dodatkami i cytryną.