Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w panierce z płatków owsianych. Panierka wyszła super, a dorsz tak panierowany wyszedł smaczny.
maszynka do mielenia, naczynia do panierki, ręcznik papierowy , patelnia, nóż, widelec,
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 120
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 223
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 120
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 223
Składniki
Kawałki dorsza umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym , następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony oraz przyprawą do ryb, odłożyć na 30 minut, w między czasie zmielić płatki owsiane na panierkę, przygotować mąkę na talerzu, oraz rozbełtane jajka. Przygotowaną rybę obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec panierować w zmielonych płatkach owsiany. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Na rumiano. Podawać do drugie dania. Smacznego
Danie gotowe do podania.