Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w panierce z płatków owsianych. Panierka wyszła super, a dorsz tak panierowany wyszedł smaczny.
maszynka do mielenia, naczynia do panierki, ręcznik papierowy , patelnia, nóż, widelec,
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1753
Polecam na kolację.
Odsłon: 361
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 152
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 279
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1753
Polecam na kolację.
Odsłon: 361
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 152
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami, brokułami i serem feta to wy...
Odsłon: 279
Składniki
Kawałki dorsza umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym , następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony oraz przyprawą do ryb, odłożyć na 30 minut, w między czasie zmielić płatki owsiane na panierkę, przygotować mąkę na talerzu, oraz rozbełtane jajka. Przygotowaną rybę obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec panierować w zmielonych płatkach owsiany. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Na rumiano. Podawać do drugie dania. Smacznego
Danie gotowe do podania.