Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w panierce z płatków owsianych. Panierka wyszła super, a dorsz tak panierowany wyszedł smaczny.
maszynka do mielenia, naczynia do panierki, ręcznik papierowy , patelnia, nóż, widelec,
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1258
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1451
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 727
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 150
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1258
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1451
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 727
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 150
Składniki
Kawałki dorsza umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym , następnie skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony oraz przyprawą do ryb, odłożyć na 30 minut, w między czasie zmielić płatki owsiane na panierkę, przygotować mąkę na talerzu, oraz rozbełtane jajka. Przygotowaną rybę obtaczać w mące , następnie w rozbełtanych jajkach i na koniec panierować w zmielonych płatkach owsiany. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Na rumiano. Podawać do drugie dania. Smacznego
Danie gotowe do podania.