Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba nie musi być nudna, a to piątkowy obiad może być zaskakująco dobry.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 48
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 48
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 832
Składniki
Filet z dorsza kroimy na mniejsze kawałki posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy.
Na patelni zostawiamy masło i szklimy na nim cebulkę, następnie dodajemy kapustę kiszoną, mieszamy, posypujemy 1 łyżeczką papryki, znów mieszamy i obsmażamy chwilę. Podlewamy, dodajemy liść laurowy, angielskie ziele, kminek, odrobinę ostrej papryki, oraz sól i dusimy kapustę, co chwilę podlewając, by się nie przypaliła.
Gdy kapusta jest już prawie miękka znów dodajemy paprykę, oraz jogurt dokładnie mieszamy na górę układamy filet z Dorsza delikatnie go zanurzając, ale uwaga by się nie rozwalił. Przykrywamy i dusimy przez 10 – 15 minut na małym ogniu, aż ryba dojdzie.