Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba nie musi być nudna, a to piątkowy obiad może być zaskakująco dobry.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 224
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20339
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 224
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20339
Składniki
Filet z dorsza kroimy na mniejsze kawałki posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy.
Na patelni zostawiamy masło i szklimy na nim cebulkę, następnie dodajemy kapustę kiszoną, mieszamy, posypujemy 1 łyżeczką papryki, znów mieszamy i obsmażamy chwilę. Podlewamy, dodajemy liść laurowy, angielskie ziele, kminek, odrobinę ostrej papryki, oraz sól i dusimy kapustę, co chwilę podlewając, by się nie przypaliła.
Gdy kapusta jest już prawie miękka znów dodajemy paprykę, oraz jogurt dokładnie mieszamy na górę układamy filet z Dorsza delikatnie go zanurzając, ale uwaga by się nie rozwalił. Przykrywamy i dusimy przez 10 – 15 minut na małym ogniu, aż ryba dojdzie.