Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zima za oknem...;-( więc trzeba sobie wiosnę na talerzu przyrządzić ;-))) słoneczna wersja dorsza ( wbrew pozorom nie do końca banalnej ryby ) pomarańczowo-cytrynowa z avocado i sałatą rzymską. ...aby do wiosny ;-)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
filety z dorsza podlewamy sokiem z 1 pomarańczy i połówki cytryny oprószamy solą i pieprzem,posypujemy delikatnie koperkiem i pietruszką i odstawiamy w chłodne miejsce na ok pół godziny
w tym czasie przygotowujemy sałatę,myjemy liście sałaty rzymskiej,osuszamy,rwiemy na mniejsze kawałki,dodajemy cząstki pomarańczy,doprawiamy odrobiną soli i pieprzu ,skraplamy oliwą z oliwek,łyżką soku z cytryny i pomarańczy
avocado obieramy ze skórki,usuwamy pestkę i miksujemy w blenderze z odrobiną oliwy z oliwek i soku z cytryny na gładki sosik- doprawiamy chilli,pieprzem i solą
filety smażymy na rumiano z dwóch stron na oleju rzepakowym podajemy z sałatą i sosem z avocado Mniammmm.... Smacznego ;-)