Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1459
Dodano: 10.05.2017
Odsłon: 825
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
filety z dorsza podlewamy sokiem z 1 pomarańczy i połówki cytryny
oprószamy solą i pieprzem,posypujemy delikatnie koperkiem i pietruszką i odstawiamy w chłodne miejsce na ok pół godziny
w tym czasie przygotowujemy sałatę,myjemy liście sałaty rzymskiej,osuszamy,rwiemy na mniejsze kawałki,dodajemy cząstki pomarańczy,doprawiamy odrobiną soli i pieprzu ,skraplamy oliwą z oliwek,łyżką soku z cytryny i pomarańczy
avocado obieramy ze skórki,usuwamy pestkę i miksujemy w blenderze z odrobiną oliwy z oliwek i soku z cytryny na gładki sosik- doprawiamy chilli,pieprzem i solą
filety smażymy na rumiano z dwóch stron na oleju rzepakowym
podajemy z sałatą i sosem z avocado
Mniammmm....
Smacznego ;-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Futka 12 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe połączenie! Pyszności <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 11 maja 2017Zgłoś do usunięcia
i love fish : Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Facet_w_kuchni 11 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Ależ zapachniało... Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 10 maja 2017Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe, aromatyczne połączenie <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz