Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zima za oknem...;-( więc trzeba sobie wiosnę na talerzu przyrządzić ;-))) słoneczna wersja dorsza ( wbrew pozorom nie do końca banalnej ryby ) pomarańczowo-cytrynowa z avocado i sałatą rzymską. ...aby do wiosny ;-)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
filety z dorsza podlewamy sokiem z 1 pomarańczy i połówki cytryny oprószamy solą i pieprzem,posypujemy delikatnie koperkiem i pietruszką i odstawiamy w chłodne miejsce na ok pół godziny
w tym czasie przygotowujemy sałatę,myjemy liście sałaty rzymskiej,osuszamy,rwiemy na mniejsze kawałki,dodajemy cząstki pomarańczy,doprawiamy odrobiną soli i pieprzu ,skraplamy oliwą z oliwek,łyżką soku z cytryny i pomarańczy
avocado obieramy ze skórki,usuwamy pestkę i miksujemy w blenderze z odrobiną oliwy z oliwek i soku z cytryny na gładki sosik- doprawiamy chilli,pieprzem i solą
filety smażymy na rumiano z dwóch stron na oleju rzepakowym podajemy z sałatą i sosem z avocado Mniammmm.... Smacznego ;-)