Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z tych dań, które robi się w krótkim czasie i minimalnym wysiłku. Smażony dorsz, gęsty sos pomidorowy, oliwki i kapary...... Całe bogactwo smaków...... Bardzo polecam.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1212
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1265
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 202
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1212
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1265
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 202
Składniki
Dorsza oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć rybę po 2-3 minuty z obu stron. Odłożyć na talerz.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Smażyć na tym samym tłuszczu, do zeszklenia, dodając w międzyczasie fileciki anchois.
Na patelnię wlać wino i gotować do odparowania alkoholu. Dodać pomidory, oliwki i kapary. Sos gotować bez przykrycia, na średnim ogniu przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do sosu przełożyć usmażoną wcześniej rybę, przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez kilka minut. Gotową rybę posypać siekaną natką pietruszki.