Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni kaszubskiej. Tym razem na ruszt rzuciłem dorsza.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4907
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1368
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12902
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4907
Składniki
Filety z dorsza moczymy w mleku 20 min ,osączamy i kroimy w niewielkie kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego ,posypujemy pokrojoną w plastry cebulą ,dodajemy kilka listków bazylii ,lubczyku i zalewamy śmietaną. Zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.