Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Rybę umyj i pokrój na kawałki (ok. 2 cm).
Umieść dorsza w misce i posyp solą, pieprzem oraz czerwoną papryką. Skrop sokiem z cytryny i natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie posyp całość mąką. Odstaw dorsza na pół godziny do lodówki.
Cebulę obierz z łupin i drobno poszatkuj. Zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Po chwili dodaj zamarynowanego dorsza i smaż całość 5 minut.
Na koniec dodaj śmietanę lub jogurt naturalny, całość dokładnie wymieszaj i pozostaw na ogniu jeszcze 5 minut.
Przełóż danie na talerze i posyp zieleniną.Źródło: Telemax