Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2947
Dodano: 04.12.2020
Odsłon: 13065
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Rybę należy opłukać i obsuszyć ręcznikiem papierowym, następnie sprawdzamy czy wszystkie ości są wyjęte.
Rybę dzielimy na 4 porcję, oprószamy solą i pieprzem,
rozgrzewamy patelnię, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy masło.
Gdy masło się rozpuści układamy dorsza na patelni i podsmażamy po 2 minuty z obu stron, następnie wykładamy rybę na talerz i na pozostały tłuszcz wrzucamy posiekany czosnek i kapary, podsmażamy chwilę i zalewamy śmietanką, dorzucamy posiekany koper, całość redukujemy aby sos zrobił się gęsty i 2 minuty przed końcem dorzucamy podsmażonego dorsza aby nabrał temperatury i doszedł w środku.
Gotowe !!!
Na talerzu układamy kawałki dorsza zalewamy sosem i układamy połówki cytryny na górę ryby.
Polecam serdecznie :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)