Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pieczona rybka w kremowym sosie pesto z dodatkiem pieczonych ziemniaczków. Danie bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy pokroić składniki, wrzucić do piekarnika i za pół godziny gotowe do podania.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 399
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 93
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1514
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 399
Bigosik z delikatnej, słodkiej kapusty stożkowej z pieczarkami i kiełbasą dus...
Odsłon: 93
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1514
Składniki
Nagrzać piekarnik do 220 °C, 200 °C z termoobiegiem. Pokroić ziemniaki w średnią kostkę, nie trzeba obierać. Ziemniaki wrzucić na blaszkę, polać troszkę oliwą, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, żeby ziemniaki były dokładnie posmarowane oliwą. Włożyć do piekarnika na pierwsze 5-10 minut. Ziemniaki łącznie mają być pieczone około 30 min.
Do szklanki wlać około 100 ml gorącej wody, rozpuścić pół kostki rosołowej, pesto i serek. Wlać do naczynia żaroodpornego.
Pokroić cukinię w kostkę, przekroić pomidorki na połówki, wrzucić do naczynia żaroodpornego (do sosu).
Rybę lekko posmarować oliwą, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na warzywach. Całość włożyć do piekarnika i piec około 15-20 min, razem z ziemniakami. Gotowe!