Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z dorsza w pikantnym, aromatycznym sosie pachnącym sezamem.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 135
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8539
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 357
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 135
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8539
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 357
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5204
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Składniki
Na głębokiej patelni podgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy pastę curry i cukier. Smażymy przez około minutę co jakiś czas mieszając. Dodajemy pokrojone pomidory i papryczki, smażymy bez przykrycia, aby odparował nadmiar wody z pomidorów. Dodajemy sos ostrygowy i koncentrat pomidorowy, dusimy już pod przykryciem kilka minut. Na końcu dodajemy dorsza - ja pokroiłam filety na 4 kawałki. Dorsza w sosie dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach możemy obrócić rybę, aby z obu stron obtoczyła się w sosie. Na obróbkę dorsza powinno wystarczyć 10 - 15 minut. Podajemy z ryżem lub drobną kaszą. Przed podaniem posypujemy sezamem lub szczypiorkiem.