Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z dorsza w pikantnym, aromatycznym sosie pachnącym sezamem.
Na głębokiej patelni podgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy pastę curry i cukier. Smażymy przez około minutę co jakiś czas mieszając. Dodajemy pokrojone pomidory i papryczki, smażymy bez przykrycia, aby odparował nadmiar wody z pomidorów. Dodajemy sos ostrygowy i koncentrat pomidorowy, dusimy już pod przykryciem kilka minut. Na końcu dodajemy dorsza - ja pokroiłam filety na 4 kawałki.
Dorsza w sosie dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach możemy obrócić rybę, aby z obu stron obtoczyła się w sosie. Na obróbkę dorsza powinno wystarczyć 10 - 15 minut.
Podajemy z ryżem lub drobną kaszą. Przed podaniem posypujemy sezamem lub szczypiorkiem.
Ryba po grecku w nieco innej wersji bo w sosie słodko - kwaśnym. Idealna na W...
Odsłon: 1468
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4104
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 40
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 53
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 108
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1097
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4104
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 40
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 53
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 108
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1097
Składniki
Na głębokiej patelni podgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy pastę curry i cukier. Smażymy przez około minutę co jakiś czas mieszając. Dodajemy pokrojone pomidory i papryczki, smażymy bez przykrycia, aby odparował nadmiar wody z pomidorów. Dodajemy sos ostrygowy i koncentrat pomidorowy, dusimy już pod przykryciem kilka minut. Na końcu dodajemy dorsza - ja pokroiłam filety na 4 kawałki. Dorsza w sosie dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach możemy obrócić rybę, aby z obu stron obtoczyła się w sosie. Na obróbkę dorsza powinno wystarczyć 10 - 15 minut. Podajemy z ryżem lub drobną kaszą. Przed podaniem posypujemy sezamem lub szczypiorkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Delikatne placki z cukinii
Dania główne
Acqua pazza- Szalona woda
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Delikatne placki z cukinii
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 114
Acqua pazza- Szalona woda
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 51