Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z dorsza w pikantnym, aromatycznym sosie pachnącym sezamem.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 342
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4447
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31758
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 342
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4447
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3669
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31758
Składniki
Na głębokiej patelni podgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy pastę curry i cukier. Smażymy przez około minutę co jakiś czas mieszając. Dodajemy pokrojone pomidory i papryczki, smażymy bez przykrycia, aby odparował nadmiar wody z pomidorów. Dodajemy sos ostrygowy i koncentrat pomidorowy, dusimy już pod przykryciem kilka minut. Na końcu dodajemy dorsza - ja pokroiłam filety na 4 kawałki. Dorsza w sosie dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach możemy obrócić rybę, aby z obu stron obtoczyła się w sosie. Na obróbkę dorsza powinno wystarczyć 10 - 15 minut. Podajemy z ryżem lub drobną kaszą. Przed podaniem posypujemy sezamem lub szczypiorkiem.