Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z dorsza w pikantnym, aromatycznym sosie pachnącym sezamem.
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1373
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4522
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1406
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1373
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4522
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1406
Składniki
Na głębokiej patelni podgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy pastę curry i cukier. Smażymy przez około minutę co jakiś czas mieszając. Dodajemy pokrojone pomidory i papryczki, smażymy bez przykrycia, aby odparował nadmiar wody z pomidorów. Dodajemy sos ostrygowy i koncentrat pomidorowy, dusimy już pod przykryciem kilka minut. Na końcu dodajemy dorsza - ja pokroiłam filety na 4 kawałki. Dorsza w sosie dusimy pod przykryciem. Po 5 minutach możemy obrócić rybę, aby z obu stron obtoczyła się w sosie. Na obróbkę dorsza powinno wystarczyć 10 - 15 minut. Podajemy z ryżem lub drobną kaszą. Przed podaniem posypujemy sezamem lub szczypiorkiem.