Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona ryba i sos szafranowy.. czegóż więcej trzeba :-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 604
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3941
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 604
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3941
Składniki
1. Oczyszczonego i osuszonego dorsza posmaruj oliwą. 2. Oprósz solą oraz pieprzem. 3. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż kilka plasterków cytryny i ułóż na nich rybę. 4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200C na około 20 minut. 5. W tym czasie przygotuj sos szafranowy. PRZYGOTOWANIE SOSU: 1. Szalotkę pokrój w drobną kostkę. 2. Przełóż ją do rondelka wraz z winem. 3. Gotuj na małym ogniu aż szalotka zmięknie, a płyn się zredukuje. 4. Dodaj masło, śmietankę kremówkę, sól oraz nitki szafranu. 5. Zagotuj. 6. Kiedy lekko zgęstnieje zdejmij z ognia i za pomocą ręcznego blendera zblenduj na gładki krem. 7. Tak przygotowanym sosem polej upieczoną rybę. 8. Smacznego