Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona ryba i sos szafranowy.. czegóż więcej trzeba :-)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 348
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 78
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 77
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 58
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2487
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 348
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 78
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 77
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 58
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2487
Składniki
1. Oczyszczonego i osuszonego dorsza posmaruj oliwą. 2. Oprósz solą oraz pieprzem. 3. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż kilka plasterków cytryny i ułóż na nich rybę. 4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200C na około 20 minut. 5. W tym czasie przygotuj sos szafranowy. PRZYGOTOWANIE SOSU: 1. Szalotkę pokrój w drobną kostkę. 2. Przełóż ją do rondelka wraz z winem. 3. Gotuj na małym ogniu aż szalotka zmięknie, a płyn się zredukuje. 4. Dodaj masło, śmietankę kremówkę, sól oraz nitki szafranu. 5. Zagotuj. 6. Kiedy lekko zgęstnieje zdejmij z ognia i za pomocą ręcznego blendera zblenduj na gładki krem. 7. Tak przygotowanym sosem polej upieczoną rybę. 8. Smacznego