Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona ryba i sos szafranowy.. czegóż więcej trzeba :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 896
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4528
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1149
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 514
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 896
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4528
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1149
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 514
Składniki
1. Oczyszczonego i osuszonego dorsza posmaruj oliwą. 2. Oprósz solą oraz pieprzem. 3. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż kilka plasterków cytryny i ułóż na nich rybę. 4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200C na około 20 minut. 5. W tym czasie przygotuj sos szafranowy. PRZYGOTOWANIE SOSU: 1. Szalotkę pokrój w drobną kostkę. 2. Przełóż ją do rondelka wraz z winem. 3. Gotuj na małym ogniu aż szalotka zmięknie, a płyn się zredukuje. 4. Dodaj masło, śmietankę kremówkę, sól oraz nitki szafranu. 5. Zagotuj. 6. Kiedy lekko zgęstnieje zdejmij z ognia i za pomocą ręcznego blendera zblenduj na gładki krem. 7. Tak przygotowanym sosem polej upieczoną rybę. 8. Smacznego