Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona ryba i sos szafranowy.. czegóż więcej trzeba :-)
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 21
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 59
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 87
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5182
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 132
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 21
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 59
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 87
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5182
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 132
Składniki
1. Oczyszczonego i osuszonego dorsza posmaruj oliwą. 2. Oprósz solą oraz pieprzem. 3. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż kilka plasterków cytryny i ułóż na nich rybę. 4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200C na około 20 minut. 5. W tym czasie przygotuj sos szafranowy. PRZYGOTOWANIE SOSU: 1. Szalotkę pokrój w drobną kostkę. 2. Przełóż ją do rondelka wraz z winem. 3. Gotuj na małym ogniu aż szalotka zmięknie, a płyn się zredukuje. 4. Dodaj masło, śmietankę kremówkę, sól oraz nitki szafranu. 5. Zagotuj. 6. Kiedy lekko zgęstnieje zdejmij z ognia i za pomocą ręcznego blendera zblenduj na gładki krem. 7. Tak przygotowanym sosem polej upieczoną rybę. 8. Smacznego