Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w ziołach"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 47
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Składniki
Masło połącz z posiekanymi ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku.
Filety opłucz, przekrój na pół. Przełóż do miski, oprósz pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 20 minut.
Bułkę tartą wsyp do miski. Dodaj skórkę cytrynową i parmezan. Dolej oliwę i wymieszaj.
Formę żaroodporną posmaruj masłem. Ułóż w niej rybę. Na każdym kawałku rozsmaruj porcję masa ziołowego. Posyp przygotowaną bułką tartą.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piecz około 25-30 minut.Źródło: Kurier TV