Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w ziołach na marchewkowej kopule

Dorsz w ziołach na marchewkowej kopule

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 10418

Delikatny filet z dorsza w ziołach prowansalskich.

Składniki

  • filet z dorsza, 2 szt
  • zioła prowansalskie, 2 łyżki
  • sos sojowy, 1 łyżka
  • sól, 1 łyżka
  • marchew, 3 sztuki
  • cukier, 1 łyżka
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek extra virgin, 1 łyzka
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Dorsz w ziołach na marchewkowej kopule

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do ok. 180C. Rybę oczyszczamy. Doprawiamy odrobiną soli. Pędzelkiem zamoczonym w sosie sojowym smarujemy z 2 stron. Nacieramy ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na ok. 10 minut.

  2. W tym czasie robimy surówkę.Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach .Przyprawić solą , sokiem z cytryny , cukrem i oliwą.Dokładnie mieszamy.

  3. Rybę pakujemy w folię do pieczenia i wkładamy na ok. 10 -13 min. do piekarnika. Podajemy z surówką i np. frytkami lub talarkami ziemniaczanymi. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń