Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwe i pełne smaku danie ......
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13072
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2448
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4446
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13072
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2448
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4446
Składniki
Filety z dorsza wyciągnąć z lodówki na około pół godziny przed smażeniem, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać ze skórki, przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki lub piórka. Pomidorki umyć, osuszyć, przekroić na pół.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć na średnim ogniu do miękkości. Następnie dodać pomidory, kapary i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć razem przez 2-3 minuty.
Na koniec na patelnię położyć filety rybne, przykryć pokrywką i dusić przez około 6-8 minut. Gotowe danie posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać ze świeżą bagietką lub ziemniakami.