Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie pycha. Polecam z prażuchami i surówką z kiszonej kapusty.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7566
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2600
Składniki
Filety z dorsza dzielimy na porcje ,oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące wymieszanej z papryką wędzoną. Przekładamy na talerz i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos. Szczypiorek wraz z cebulkami siekamy ,podsmażamy na maśle ,zalewamy wodą i winem ,dodajemy ziele angielskie i gotujemy. Całość redukujemy lub dodajemy zagęstnik do białych sosów ,doprawiamy solą białym pieprzem. Dorsza smażymy na rozgrzanej oliwie ,na rumiano. Podajemy z sosem.