Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie pycha. Polecam z prażuchami i surówką z kiszonej kapusty.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 751
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1396
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 751
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1396
Składniki
Filety z dorsza dzielimy na porcje ,oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące wymieszanej z papryką wędzoną. Przekładamy na talerz i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos. Szczypiorek wraz z cebulkami siekamy ,podsmażamy na maśle ,zalewamy wodą i winem ,dodajemy ziele angielskie i gotujemy. Całość redukujemy lub dodajemy zagęstnik do białych sosów ,doprawiamy solą białym pieprzem. Dorsza smażymy na rozgrzanej oliwie ,na rumiano. Podajemy z sosem.