Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie pycha. Polecam z prażuchami i surówką z kiszonej kapusty.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11229
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6454
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13453
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5222
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11229
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6454
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5455
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13453
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5222
Składniki
Filety z dorsza dzielimy na porcje ,oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące wymieszanej z papryką wędzoną. Przekładamy na talerz i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos. Szczypiorek wraz z cebulkami siekamy ,podsmażamy na maśle ,zalewamy wodą i winem ,dodajemy ziele angielskie i gotujemy. Całość redukujemy lub dodajemy zagęstnik do białych sosów ,doprawiamy solą białym pieprzem. Dorsza smażymy na rozgrzanej oliwie ,na rumiano. Podajemy z sosem.