Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie pycha. Polecam z prażuchami i surówką z kiszonej kapusty.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9982
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2598
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1739
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 655
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3851
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9982
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2598
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1739
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 655
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3851
Składniki
Filety z dorsza dzielimy na porcje ,oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące wymieszanej z papryką wędzoną. Przekładamy na talerz i wstawiamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy sos. Szczypiorek wraz z cebulkami siekamy ,podsmażamy na maśle ,zalewamy wodą i winem ,dodajemy ziele angielskie i gotujemy. Całość redukujemy lub dodajemy zagęstnik do białych sosów ,doprawiamy solą białym pieprzem. Dorsza smażymy na rozgrzanej oliwie ,na rumiano. Podajemy z sosem.