Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9168
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 96
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9168
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 96
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 73
Składniki
Filety z dorsza omyć pod bieżącą wodą i osuszyć.
Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Naczynie żaroodporne wysmarować sosem z natki. Położyć na niego filety z dorsza i posmarować pozostałym sosem. Przykryć folią i odstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie piec rybę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopniach C na góra-dół przez 15 minut. Podawać z ziemniakami lub z makaronem. Smacznego! :)