Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2639
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4497
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102163
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6521
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2639
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4497
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102163
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6521
Składniki
Filety z dorsza omyć pod bieżącą wodą i osuszyć.
Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Naczynie żaroodporne wysmarować sosem z natki. Położyć na niego filety z dorsza i posmarować pozostałym sosem. Przykryć folią i odstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie piec rybę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopniach C na góra-dół przez 15 minut. Podawać z ziemniakami lub z makaronem. Smacznego! :)