Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2508
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 478
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1769
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 991
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2508
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 478
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1769
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 991
Składniki
Filety z dorsza omyć pod bieżącą wodą i osuszyć.
Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
Naczynie żaroodporne wysmarować sosem z natki. Położyć na niego filety z dorsza i posmarować pozostałym sosem. Przykryć folią i odstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie piec rybę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopniach C na góra-dół przez 15 minut. Podawać z ziemniakami lub z makaronem. Smacznego! :)