Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne, tanie i do zrobienia w expresowym tempie.
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 188
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1946
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 188
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1946
Składniki
Jeśli mamy rybę mrożoną, po odmrożeniu dobrze osączamy i wycieramy do sucha. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym 1 łyżką masła.
Sos Do rondla dodajemy oliwę i masło. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wkładamy drobno pokrojone cebule i szklimy przez około 3 minuty. Teraz kolej na koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i zaciągamy śmietaną zmieszaną z mąką. Na koniec słodka mielona papryka do smaku, sól i pieprz. Zamiast papryki mielonej dodaję świeżą, zmiksowaną w blenderze.
Sosem polewam rybę, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekam przez 30 minut. Tak przyrządzonego dorsza można podawać z ziemniakami puree, surówkami, warzywami na ciepło albo z ryżem.