Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pyszne i proste w przygotowaniu danie z ryby
Naczynie żaroodporne
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2735
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2735
Składniki
Na wrzątek z dodatkiem 1 łyżeczki soli dodaję pokrojone w plasterki ziemniaki i gotuję przez 12 minut. W tym czasie umyty i osuszony filet z Dorsza solę z obu stron, a w szklance mieszam oliwę z oliwek z sokiem z cytryny. Po 12 minutach ziemniaki odcedzam.
Dorsza przekładam do naczynia żaroodpornego, a na niego dodaję odcedzone ziemniaki, posiekaną natkę pietruszki oraz na całość dodaję oliwę z oliwek rozmieszaną z sokiem z cytryny. Wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Po 20 minutach naczynie żaroodporne wyjmuję z piekarnika, dodaję suszone pomidory oraz pieprzę z wierzchu danie. Wkładam z powrotem do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie danie wyjmuję z piekarnika i danie jest gotowe. Smacznego!