Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajita (wym. fahita) jest określeniem rodzaju potrawy kuchni meksykańskiej, w skład której wchodzi grillowane mięso podawane na pszenicznej lub kukurydzianej tortilli. Początkowo fajita przyrządzana była wyłącznie z mięsa wołowego, jednak w chwili obecnej popularne są również wersje z mięsem kurczaka, wieprzowiną lub krewetkami. W restauracjach mięso pieczone i podawane jest często z cebulą i papryką. Popularnymi dodatkami są: kwaśna śmietana, guacamole, salsa, pico de gallo, ser i pomidory. źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Fajita Zapraszam dziś Was na fajitę w wydaniu drobiowym. Jest pyszna.
mięso umyj, potnij z małe kawałki, przełóż do miski, dodaj przyprawy, dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę i powtórz mieszanie, przyprawy i mąka powinny dokładnie otoczyć kawałki mięsa z każdej strony
rozgrzej olej na patelni i przełóż na nią mięso, smaż na średnik ogniu ok 5 minut do zarumienienia
w tym czasie umyj papryki i pokrój je z paski, cebulę obierz i potnij w piórka
usmażone mięso zdejmij z patelni
na tą samą patelnię wrzuć paprykę i cebulę, dodaj odrobinę oleju, smaż pod przykryciem przez 5 minut
po 5 minutach dodaj do papryki mięso, dokładnie wszystko razem wymieszaj
podawaj z tortillami, kwaśną śmietaną, sosem gueacamole czy salsą
Danie dla amatorów makaronów z sosem, pyszne :)
Odsłon: 636
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 31
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 50
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 31
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 50
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Składniki
mięso umyj, potnij z małe kawałki, przełóż do miski, dodaj przyprawy, dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę i powtórz mieszanie, przyprawy i mąka powinny dokładnie otoczyć kawałki mięsa z każdej strony rozgrzej olej na patelni i przełóż na nią mięso, smaż na średnik ogniu ok 5 minut do zarumienienia w tym czasie umyj papryki i pokrój je z paski, cebulę obierz i potnij w piórka usmażone mięso zdejmij z patelni na tą samą patelnię wrzuć paprykę i cebulę, dodaj odrobinę oleju, smaż pod przykryciem przez 5 minut po 5 minutach dodaj do papryki mięso, dokładnie wszystko razem wymieszaj podawaj z tortillami, kwaśną śmietaną, sosem gueacamole czy salsą
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Pierogi z wędzonym twarogiem i czosnkiem niedźwiedzim według Ewy Wachowicz
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 179
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 250