Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiad z ryżem. Jakoś tak się stało, że dawno nie było u nas ryżu. Tak więc nadrabiam zaległości i ekspresowe danie było gotowe.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16502
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5312
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16502
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5312
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. ( Ja ugotowałam tak jak makaron w dużej ilości wody i odcedziłam, przełożyłam do garnka ). Zostawić pod przykryciem żeby nie wystygł.
Ćwiartki z kurczaka wytrybować i pokroić. Podsmażyć w głębokiej patelni na oleju. Dodać pokrojoną cebulę i dalej smażyć aż mięso i cebula będą miękkie. Potem dodać pokrojoną paprykę oraz marchewkę z groszkiem, przyprawy a na koniec wlać mleko kokosowe i zagotować. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Potrawkę podać z ryżem.