Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam roladę drobiową nadzianą mięsem mielonym i mozzarellą. Mielone przygotowane tak jak na klopsy. Rolada wyszła bardzo smaczna i szybko znikła z talerza.
patelnia, nóż, tłuczek, deska do krojenia, miski do panierki , widelec,
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 246
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1190
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1240
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 246
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1190
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1240
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Składniki
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mielonego. Dodać jajko, obraną, drobno pokrojoną cebulę oraz obrany przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszać dodając 1 - 2 łyżki bułki tartej. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, porozcinać , a następnie rozbić na 2 płaty. Płaty delikatnie oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, następnie na płatach rozłożyć farsz z mięsa mielonego oraz plastry mozzarelli. Całość ciasno zwinąć w roladę , w razie potrzeby spiąć wykałaczką. Następnie każdą roladę obtoczyć w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej z dodatkiem mąki. Patelnię z olejem dobrze rozgrzać, włożyć roladę , chwilę podpiec następnie zmniejszyć ogień i smażyć roladę na złoty kolor z każdej strony. Po usmażeniu i przestudzeniu roladę pokroić w grubsze plastry. Podawać do obiadu z ziemniakami i ulubioną surówką.
Przygotowanie rolad.
Gotowe rolady do podania.;)