Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka smażony zanurzony w płatkach migdałowych, podawany z sosem serowym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 2. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron przyprawiając pieprzem oraz solą.
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Płatki migdałowe wsypać do miski. 5. Dodać czosnek.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do migdałów.
7. Przyprawiamy gałką
8. Oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.
8. Wlewamy śmietanę, po czym dokładnie mieszamy.
9. Na wierzch mięsa rozłożyć masę migdałową. 10. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180˚C.
11. Zapiekanka gotowa. 12. Smacznego.