Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka smażony zanurzony w płatkach migdałowych, podawany z sosem serowym.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326755
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12130
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17023
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326755
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12130
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17023
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 2. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron przyprawiając pieprzem oraz solą.
3. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego.
4. Płatki migdałowe wsypać do miski. 5. Dodać czosnek.
6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do migdałów.
7. Przyprawiamy gałką
8. Oraz pieprzem, po czym dokładnie mieszamy.
8. Wlewamy śmietanę, po czym dokładnie mieszamy.
9. Na wierzch mięsa rozłożyć masę migdałową. 10. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy 20 minut w 180˚C.
11. Zapiekanka gotowa. 12. Smacznego.