Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne wykorzystanie mięsa z rosołu. Przepis na bardzo prosty i smaczny obiad ;-D
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1137
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4260
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1137
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4260
Składniki
Rurki cannelloni wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy na średnim ogniu przez około 3 minuty, następnie delikatnie odcedzamy i układamy na deseczce.
Pozbawione kości i skóry ugotowane mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz razem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i czerwone wino.
Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do momentu lekkiego rozpuszczenia się sera. Podsmażone mięso z serem przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy sproszkowany czosnek i dokładnie miksujemy blenderem.
Zmiksowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy rurki cannelloni.I układamy na nim rurki z nadzieniem. Całość zalewamy resztą sosu.
Do wrzącego rosołu dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie mieszamy i gotujemy przez 2 minuty. Naczynie żaroodporne dokładnie smarujemy masłem, a na jego dno wylewamy kilka łyżek sosu.
Rurki polane sosem obsypujemy bazylią i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 45-55 minut. Ser na wierzchu powinien nam się zrumienić na złoto-brązowy kolor.
Podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
;-D