Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne wykorzystanie mięsa z rosołu. Przepis na bardzo prosty i smaczny obiad ;-D
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1056
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1358
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1056
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4708
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1358
Składniki
Rurki cannelloni wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy na średnim ogniu przez około 3 minuty, następnie delikatnie odcedzamy i układamy na deseczce.
Pozbawione kości i skóry ugotowane mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz razem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i czerwone wino.
Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do momentu lekkiego rozpuszczenia się sera. Podsmażone mięso z serem przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy sproszkowany czosnek i dokładnie miksujemy blenderem.
Zmiksowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy rurki cannelloni.I układamy na nim rurki z nadzieniem. Całość zalewamy resztą sosu.
Do wrzącego rosołu dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie mieszamy i gotujemy przez 2 minuty. Naczynie żaroodporne dokładnie smarujemy masłem, a na jego dno wylewamy kilka łyżek sosu.
Rurki polane sosem obsypujemy bazylią i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 45-55 minut. Ser na wierzchu powinien nam się zrumienić na złoto-brązowy kolor.
Podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
;-D