Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne wykorzystanie mięsa z rosołu. Przepis na bardzo prosty i smaczny obiad ;-D
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5651
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12422
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5651
Składniki
Rurki cannelloni wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy na średnim ogniu przez około 3 minuty, następnie delikatnie odcedzamy i układamy na deseczce.
Pozbawione kości i skóry ugotowane mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz razem z pokrojoną w kostkę cebulą.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i czerwone wino.
Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do momentu lekkiego rozpuszczenia się sera. Podsmażone mięso z serem przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy sproszkowany czosnek i dokładnie miksujemy blenderem.
Zmiksowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy rurki cannelloni.I układamy na nim rurki z nadzieniem. Całość zalewamy resztą sosu.
Do wrzącego rosołu dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie mieszamy i gotujemy przez 2 minuty. Naczynie żaroodporne dokładnie smarujemy masłem, a na jego dno wylewamy kilka łyżek sosu.
Rurki polane sosem obsypujemy bazylią i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 45-55 minut. Ser na wierzchu powinien nam się zrumienić na złoto-brązowy kolor.
Podajemy zaraz po upieczeniu. Smacznego !!!
;-D