Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne kotleciki, świetne na obiad dla małych i dużych łasuchów. Pasują także do domowych hamburgerów.
Składniki
Filety opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Przeciąć w poprzek na pół. Grubszą część przeciąć jeszcze na dwa cieńsze flety. Tym sposobem otrzymamy 6 niewielkich kotlecików. Jeżeli filety były z polędwiczkami to 8. Każdy z przygotowanych kawałków rozbić delikatnie tłuczkiem. Uwaga, mięso drobiowe zawsze rozbijamy przez folię spożywczą, dzięki temu mniej się rozpada. Mięso oprószyć przyprawą z dwóch stron. Na osobnych talerzach przygotowujemy panierki: 1 - mąkę, 2 - roztrzepane widelcem jajko, 3 - bułka tarta. Przygotowane kotleciki kolejno panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podaję na obiad z ziemniaczkami i surówką. Smacznego.