Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-11-2020
Znacie kotlety siekane? Pewnie tak, bo to żadna nowość. Ja zrobiłam wersję z kaparami. Dzięki temu dodatkowi kotlety zyskały fajny smak. Jeśli nie lubicie kaparów, to można je pominąć, lub zamienić na przykład, na szczypiorek. Kotleciki same w sobie, są delikatne i soczyste. Dodatkowo są proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie się sprawdzą na szybki obiad. Z tej porcji składników, zrobiłam 8 małych kotletów.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 174
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 287
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 174
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 287
Składniki
Pierś pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miski i dodać resztę składników. Wszystko razem wymieszać Na patelni rozgrzać olej, tak żeby pokrywał całą powierzchnię. Wykładać łyżką małe kotleciki.
Smażyć po kilka minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.