Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe kotleciki siekane z kaparami

Przepis dnia 2020-11-03
Drobiowe kotleciki siekane z kaparami

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 1881

Dodano:

Odsłon: 264

Znacie kotlety siekane? Pewnie tak, bo to żadna nowość. Ja zrobiłam wersję z kaparami. Dzięki temu dodatkowi kotlety zyskały fajny smak. Jeśli nie lubicie kaparów, to można je pominąć, lub zamienić na przykład, na szczypiorek. Kotleciki same w sobie, są delikatne i soczyste. Dodatkowo są proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie się sprawdzą na szybki obiad. Z tej porcji składników, zrobiłam 8 małych kotletów.

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka (moja ważyła 400 g.)
  • 1 jajko
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kaparów
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Drobiowe kotleciki siekane z kaparami

Przygotowanie

  1. Pierś pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miski i dodać resztę składników.
    Wszystko razem wymieszać
    Na patelni rozgrzać olej, tak żeby pokrywał całą powierzchnię. Wykładać łyżką małe kotleciki.

  2. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu
    na ręczniku papierowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń