Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i smacznie ,trochę po polsku ,trochę orientalnie.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        
                Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę ,oprószamy solą i podsmażamy na maśle. Odstawiamy do ostudzenia ,następnie mieszamy z serem ,doprawiamy pieprzem. Filety z kurczaka rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Jedną stronę kotleta cienko smarujemy majonezem ,wykładamy farsz pieczarkowy ,zwijamy ,każdą z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy przez 30min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. W tym czasie przygotowujemy sos. Szalotki drobno siekamy ,podsmażamy na maśle ,jak tylko się zeszklą zalewamy bulionem i gotujemy. Dodajemy curry ,kumin (ilość zależna od preferencji) i doprawiamy do smaku pieprzem. Sos redukujemy do ulubionej gęstości. Można też zastosować zagęstnik do sosów. Roladki podajemy z sosem curry i kaszą kus kus.