Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne danie - rolady z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem, serem brie i zurawina. Doskonaly pomysl na szybki obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14665
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14665
Składniki
Pokroic piersi na 6 czesci, a kazda z nich jeszcze wzdluz, ale nie do konca, nastepnie rozlozyc platy i lekko je stluc. Czosnek i cebule smazyc na oliwie od czasu do czasu mieszajac.. Dodac szpinak, zurawine, tymianek, sól i pieprz i smazyc przez minute. Rozgrzac piekarnik do 190° C Na kazdy plat miesa polozyc plasterek brie i 1/6 mieszanki szpinakowej, nastepnie zlozyc plastry na pól, zawinac konce i zwiazac kazda rolade nicmi kuchennymi. Posypac sola i pieprzem. Na patelni rozgrzac oliwe i smazyc rolady przez ok. 3 minuty z kazdej strony, nastepnie wlozyc je do piekarnika i piec ok. 25 min w temp. 190° C Wyjac z piekarnika, odstawic na 5 minut, potem usunac nici.
Podawac z brazowym ryzem, komosa ryzowa lub ziemniakami, polane wlasnym sosem.