Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne danie - rolady z piersi kurczaka nadziewane szpinakiem, serem brie i zurawina. Doskonaly pomysl na szybki obiad.
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1396
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 423
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1396
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 423
Składniki
Pokroic piersi na 6 czesci, a kazda z nich jeszcze wzdluz, ale nie do konca, nastepnie rozlozyc platy i lekko je stluc. Czosnek i cebule smazyc na oliwie od czasu do czasu mieszajac.. Dodac szpinak, zurawine, tymianek, sól i pieprz i smazyc przez minute. Rozgrzac piekarnik do 190° C Na kazdy plat miesa polozyc plasterek brie i 1/6 mieszanki szpinakowej, nastepnie zlozyc plastry na pól, zawinac konce i zwiazac kazda rolade nicmi kuchennymi. Posypac sola i pieprzem. Na patelni rozgrzac oliwe i smazyc rolady przez ok. 3 minuty z kazdej strony, nastepnie wlozyc je do piekarnika i piec ok. 25 min w temp. 190° C Wyjac z piekarnika, odstawic na 5 minut, potem usunac nici.
Podawac z brazowym ryzem, komosa ryzowa lub ziemniakami, polane wlasnym sosem.