Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis mam już sprawdzony. Z proporcji wychodzi ciasto na 1 pizzę o średnicy 60 cm. Ciasto po wyrobieniu jest elastyczne. Polecam :)!!!
Rozczyn:
Mleko podgrzać w garnuszku. Podgrzane mleko przelać do miseczki. Do mleka dodać drożdże, wsypać cukier i wymieszać do pozbycia się grudek. Przygotowany rozczyn odstawić na ok 15 minut, by drożdże zaczęły pracować.
Do miski przesiać przez sito mąkę, wlać do niej olej, dodać sól i wymieszać całość łyżką. W mące zrobić dołek i wlać przygotowany wcześniej rozczyn z drożdży i mleka. Na początku wszystko mieszać łyżką, a później wyrabiać ciasto rękami. Wyrobione ciasto uformować w kulkę.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 30-50 oC i wyłączyć. Ściereczkę kuchenną namoczyć lekko zimną wodą i przykryć nią uformowane ciasto w misce. Odstawić do piekarnika lub w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia, by podwoiło swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto trochę wyrobić ( jak jest za wilgotne można dodać ok.30 g mąki) i uformować w kulkę.
Gotowe do wypieku pizzy:)
Smacznego:)!!!!
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 842
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 9
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 49
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 842
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 9
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 49
Składniki
Rozczyn: Mleko podgrzać w garnuszku. Podgrzane mleko przelać do miseczki. Do mleka dodać drożdże, wsypać cukier i wymieszać do pozbycia się grudek. Przygotowany rozczyn odstawić na ok 15 minut, by drożdże zaczęły pracować.
Do miski przesiać przez sito mąkę, wlać do niej olej, dodać sól i wymieszać całość łyżką. W mące zrobić dołek i wlać przygotowany wcześniej rozczyn z drożdży i mleka. Na początku wszystko mieszać łyżką, a później wyrabiać ciasto rękami. Wyrobione ciasto uformować w kulkę.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 30-50 oC i wyłączyć. Ściereczkę kuchenną namoczyć lekko zimną wodą i przykryć nią uformowane ciasto w misce. Odstawić do piekarnika lub w ciepłe miejsce na 1 godzinę do wyrośnięcia, by podwoiło swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto trochę wyrobić ( jak jest za wilgotne można dodać ok.30 g mąki) i uformować w kulkę. Gotowe do wypieku pizzy:) Smacznego:)!!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 167
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 49