Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe placki z kapustą i pomidorami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Przygotować drożdżowy rozczyn. Gdy urośnie, dodać do mąki, wbić jajko i żółtko, sól, ciepłe mleko i roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Kapustę poszatkować, dusić 10 minut.
Pomidory pokroić w cząstki, lekko przesmażyć. Cebule posiekać, zeszklić na maśle, dodać kapustę, chwilę smażyć. Połączyć z pomidorami, doprawić. Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wycinać krążki i uformować wyższy brzeg. Do środka nakładać farsz i przekładać na blaszkę. Odstawić do wyrośnięcia.
Piec w nagrzanym do 220oC piekarniku ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium