Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne racuszki,w sam raz na drugie danie lub na słodką kolację.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 779
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 779
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Robimy zaczyn czyli do miski kruszymy drożdże dodajemy łyżkę cukru i pół szklanki letniego mleka.Miskę stawiamy w cieple aby drożdże zaczęły pracować ok.15-20 min. W międzyczasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce na grubych oczkach na razie odstawiamy. Kiedy nasz zaczyn będzie gotowy dodajemy pozostałe mleko,jajko,cukier waniliowy i mąkę.Wyrabiamy ciasto,jeśli ciasto będzie się kleić dodajemy jeszcze trochę mąki.Następnie dodajemy starte jabłka i dalej wyrabiamy.Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia ok.30 min. Gdy ciasto wyrośnie,roztapiamy smalec i mocno podgrzewamy,następnie łyżką nakładamy ciasto i wkładamy do gorącego smalcu. Smażymy z obu stron na złoty kolor.Następnie osączamy na papierowym ręczniku. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :). SMACZNEGO!!!