Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne racuszki,w sam raz na drugie danie lub na słodką kolację.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3521
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 842
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3521
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 842
Składniki
Robimy zaczyn czyli do miski kruszymy drożdże dodajemy łyżkę cukru i pół szklanki letniego mleka.Miskę stawiamy w cieple aby drożdże zaczęły pracować ok.15-20 min. W międzyczasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce na grubych oczkach na razie odstawiamy. Kiedy nasz zaczyn będzie gotowy dodajemy pozostałe mleko,jajko,cukier waniliowy i mąkę.Wyrabiamy ciasto,jeśli ciasto będzie się kleić dodajemy jeszcze trochę mąki.Następnie dodajemy starte jabłka i dalej wyrabiamy.Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia ok.30 min. Gdy ciasto wyrośnie,roztapiamy smalec i mocno podgrzewamy,następnie łyżką nakładamy ciasto i wkładamy do gorącego smalcu. Smażymy z obu stron na złoty kolor.Następnie osączamy na papierowym ręczniku. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :). SMACZNEGO!!!