Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne racuszki,w sam raz na drugie danie lub na słodką kolację.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39719
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 185
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9278
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39719
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 185
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9278
Składniki
Robimy zaczyn czyli do miski kruszymy drożdże dodajemy łyżkę cukru i pół szklanki letniego mleka.Miskę stawiamy w cieple aby drożdże zaczęły pracować ok.15-20 min. W międzyczasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce na grubych oczkach na razie odstawiamy. Kiedy nasz zaczyn będzie gotowy dodajemy pozostałe mleko,jajko,cukier waniliowy i mąkę.Wyrabiamy ciasto,jeśli ciasto będzie się kleić dodajemy jeszcze trochę mąki.Następnie dodajemy starte jabłka i dalej wyrabiamy.Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia ok.30 min. Gdy ciasto wyrośnie,roztapiamy smalec i mocno podgrzewamy,następnie łyżką nakładamy ciasto i wkładamy do gorącego smalcu. Smażymy z obu stron na złoty kolor.Następnie osączamy na papierowym ręczniku. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :). SMACZNEGO!!!