Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszyste i pyszne placuszki;)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424963
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336967
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 765
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424963
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336967
Składniki
Drożdże rozpuszczamy z cukrem w letnim mleku i pozostawiamy do wyrośnięcia. Mąkę wsypujemy do miski, tworzymy dołek, do którego dodajemy szczyptę soli, jajka, aromat np. waniliowy, cukier waniliowy oraz wyrośnięte drożdże. Całość wyrabiamy łyżką na jednolitą masę. Tak gotowe ciasto możemy już smażyć ale ja zawsze coś dodaje. Możemy dodać pokrojone w drobną kostkę świeże owoce takie jak jabłka, gruszki, morele, banany. Można dodać bakalie; rodzynki, żurawinę, wiórka kokosowe, orzechy lub kawałki czekolady. Gdy już dodamy to co lubimy i dobrze wymieszamy odstawiamy ciasto jeszcze na kilka minut aby podrosło. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy na ciepło. Można osypać placuszki cukrem pudrem i cynamonem lub polać jogurtem z owocami:))