Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta duszona z soczewicą sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Ja podałam ją z puree ziemniaczanym.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 72
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 146
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 72
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 146
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Składniki
Kapustę przepłukujemy, odciskamy i siekamy. Soczewicę płuczemy. Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę. Kiedy będzie szklista dodajemy kapustę. Smażymy razem 5 minut. Dodajemy 300ml wody i kostkę. Kiedy woda się ugotuje dosypujemy soczewicę. Gotujemy 40 minut (soczewica powinna być już miękka), co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolewając wody. Doprawiamy pieprzem.