Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta duszona z soczewicą sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Ja podałam ją z puree ziemniaczanym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1225
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11979
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2144
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1225
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11979
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2144
Składniki
Kapustę przepłukujemy, odciskamy i siekamy. Soczewicę płuczemy. Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę. Kiedy będzie szklista dodajemy kapustę. Smażymy razem 5 minut. Dodajemy 300ml wody i kostkę. Kiedy woda się ugotuje dosypujemy soczewicę. Gotujemy 40 minut (soczewica powinna być już miękka), co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolewając wody. Doprawiamy pieprzem.