Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta duszona z soczewicą sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Ja podałam ją z puree ziemniaczanym.
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 172
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 34
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 63
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 17
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 92
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 172
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 34
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 63
Smaczna surówka z ogórków kiszonych, marchewki i kukurydzy. Miałam okazję jeś...
Odsłon: 17
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 92
Składniki
Kapustę przepłukujemy, odciskamy i siekamy. Soczewicę płuczemy. Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę. Kiedy będzie szklista dodajemy kapustę. Smażymy razem 5 minut. Dodajemy 300ml wody i kostkę. Kiedy woda się ugotuje dosypujemy soczewicę. Gotujemy 40 minut (soczewica powinna być już miękka), co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolewając wody. Doprawiamy pieprzem.