Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona kapusta duszona z soczewicą sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Ja podałam ją z puree ziemniaczanym.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1970
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1970
Składniki
Kapustę przepłukujemy, odciskamy i siekamy. Soczewicę płuczemy. Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę. Kiedy będzie szklista dodajemy kapustę. Smażymy razem 5 minut. Dodajemy 300ml wody i kostkę. Kiedy woda się ugotuje dosypujemy soczewicę. Gotujemy 40 minut (soczewica powinna być już miękka), co jakiś czas mieszając i ewentualnie dolewając wody. Doprawiamy pieprzem.