Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka smakuje w kazdym wydaniu.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 210
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 209
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7562
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 210
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 209
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7562
Składniki
karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią ,z soli,pieprzu,majeranku,imbiru i czosnku i papryki zrobić mieszankę,którą ,posypac karkówkę i odstawic na godzinę
na patelni rozgrzac olej,kazdy plaster mięsa otoczyć w mące i smażyc na rumiano,mięso przełożyć do garnka ,wlac bulion
cebulę i marchew pokroić i podsmażyć na tej patelni na której smażone bylo mieso,przełożyc do rondla,dodać przyprawy i dusic na wolnym ogniu do miekkości mięsa,sosu nie trzeba zageszczać poniewaz mięso było panierowane w mące
kiedy mięso będzie miekkie doprawic do smaku i dodac natke pietruszki,podawac z ziemniakami i sałata w sosie śmietanowo-jogurtowym