Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka smakuje w kazdym wydaniu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 242
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 49
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 119
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16980
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 344
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 242
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 49
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 119
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16980
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 344
Składniki
karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią ,z soli,pieprzu,majeranku,imbiru i czosnku i papryki zrobić mieszankę,którą ,posypac karkówkę i odstawic na godzinę
na patelni rozgrzac olej,kazdy plaster mięsa otoczyć w mące i smażyc na rumiano,mięso przełożyć do garnka ,wlac bulion
cebulę i marchew pokroić i podsmażyć na tej patelni na której smażone bylo mieso,przełożyc do rondla,dodać przyprawy i dusic na wolnym ogniu do miekkości mięsa,sosu nie trzeba zageszczać poniewaz mięso było panierowane w mące
kiedy mięso będzie miekkie doprawic do smaku i dodac natke pietruszki,podawac z ziemniakami i sałata w sosie śmietanowo-jogurtowym