Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka smakuje w kazdym wydaniu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2763
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 540
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6998
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2763
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 540
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6998
Składniki
karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią ,z soli,pieprzu,majeranku,imbiru i czosnku i papryki zrobić mieszankę,którą ,posypac karkówkę i odstawic na godzinę
na patelni rozgrzac olej,kazdy plaster mięsa otoczyć w mące i smażyc na rumiano,mięso przełożyć do garnka ,wlac bulion
cebulę i marchew pokroić i podsmażyć na tej patelni na której smażone bylo mieso,przełożyc do rondla,dodać przyprawy i dusic na wolnym ogniu do miekkości mięsa,sosu nie trzeba zageszczać poniewaz mięso było panierowane w mące
kiedy mięso będzie miekkie doprawic do smaku i dodac natke pietruszki,podawac z ziemniakami i sałata w sosie śmietanowo-jogurtowym