Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka smakuje w kazdym wydaniu.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2647
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 859
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2647
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 859
Składniki
karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić dłonią ,z soli,pieprzu,majeranku,imbiru i czosnku i papryki zrobić mieszankę,którą ,posypac karkówkę i odstawic na godzinę
na patelni rozgrzac olej,kazdy plaster mięsa otoczyć w mące i smażyc na rumiano,mięso przełożyć do garnka ,wlac bulion
cebulę i marchew pokroić i podsmażyć na tej patelni na której smażone bylo mieso,przełożyc do rondla,dodać przyprawy i dusic na wolnym ogniu do miekkości mięsa,sosu nie trzeba zageszczać poniewaz mięso było panierowane w mące
kiedy mięso będzie miekkie doprawic do smaku i dodac natke pietruszki,podawac z ziemniakami i sałata w sosie śmietanowo-jogurtowym